l’escola

GRAVI és una escola cooperativa i concertada en els nivells obligatoris. Acull nens i nenes de 2 a 18 anys: d’Educació Infantil, Ensenyament Primari, ESO i Batxillerat. A l’escola hi ha tres edificis de característiques diferents, un per a cada etapa: un edifici per a Educació Infantil, un altre per a Educació Primària, i un altre per a ESO i Batxillerat. Els edificis d’Educació Infantil i Educació Primària es troben al Districte de Gràcia i el de Secundària al Districte d’Horta-Guinardó. La distància entre tots tres edificis és, però, força petita.

captura-web00030

GRAVI és una cooperativa de treball associat. És a dir personal docent i no docent administra l’escola. L’objectiu de la cooperativa és disposar d’una escola adequada a les necessitats dels alumnes per poder oferir un ensenyament de qualitat obert a totes les famílies que vulguin participar en la nostra línia pedagògica.

El Projecte Educatiu de Centre (PEC) entén l’ensenyament com a educació integral, i aquesta com un procés individual i col·lectiu de maduració i participació. El PEC té com a valors essencials el treball, l’esforç, la cooperació, la solidaritat, la llibertat, la responsabilitat i la dimensió social de la persona.

Partint d’aquests criteris, GRAVI es defineix com una escola CATALANA, LAICA, DEMOCRÀTICA I PLURALISTA.

El fet de definir-nos com escola catalana no és només un fet lingüístic. És també una qüestió d’arrelament al país, fet que reflectim en el nostre Projecte Curricular (en els coneixements, actituds i valors que treballem). Aquesta catalanitat de l’escola es reflecteix també en la vivència de les festes i els costums tradicionals.

captura-web00092

Som una escola laica. A l’escola acollim i respectem les diverses creences i ideologies que s’expressen democràticament, ens proposem la potenciació dels valors ètics que facin dels nostres alumnes unes persones plenament formades i integrades a la societat.

Som una escola activa. El nostre objectiu principal és el desenvolupament integral de l’alumne. Aquest propòsit fa necessària la seva participació en el propi procés educatiu i la utilització de mètodes d’ensenyament actius basats en el respecte i la tolerància. També volem ser una escola oberta al nostre entorn, amb voluntat de relacionar-nos amb els nostres barris i la nostra ciutat.

IMG_5865Som una escola democràtica i pluralista. Tenim com a objectiu transmetre als alumnes els valors ètics que són la base per a una societat més justa: llibertat, solidaritat, civisme, respecte a la natura… La nostra voluntat pluralista es tradueix en l’objectiu de fomentar el coneixement i el respecte de la diversitat cultural, ètnica, sexual, religiosa i ideològica.

També volem esmentar les iniciatives compartides amb l’AMPA de l’escola, sobretot quant a la mútua col·laboració a l’hora de planificar les activitats esportives i de lleure, els casals de Nadal, de Setmana Santa i d’Estiu, l’escola de pares i mares i els cicles de xerrades, entre altres. La tradició de participació activa de pares i mares a l’escola ve de lluny. L’Escola Gravi neix com a Cooperativa de pares i mares fins que de mutu acord es decideix canviar el model de gestió i convertir-la en Cooperativa de Treball.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s